Śniadanie na ciepło – rzodkiewka

To jak będzie wyglądało nasze śniadanie wpłynie w dużej mierze na nasz cały dzień.

Ajurweda zaleca aby ten pierwszy właściwy posiłek spożywany był na ciepło.

Dziś zachęcam do wypróbowania na ciepło rzodkiewki, która choć kojarzy nam się przeważnie jako dodatek do kanapek może być śmiało spożywana jako główny składnik pełnowartościowego śniadania 🌱

Składniki:

  • pęczek rzodkiewki
  • masło klarowane
  • pestki słonecznika
  • szczypior
  • sól do smaku

Rzodkiewkę umyj i oderwij liście a następnie duś na maśle klarowanym. Na koniec dodaj poszatkowany szczypior, uprażone pestki słonecznika i dopraw solą do smaku.

Smacznego 🌱

Z miłością,

Daga.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Starszy
Nowy
Inline Feedbacks
View all comments