Pasta z kurkumy

Pasta z kurkumy może być stosowana jako dodatek np. do złotego mleka ale może być także wykorzystywana samodzielnie jako naturalny środek na ból gardła.
W takim wypadku z 1/2 łyżeczki pasty tworzysz kuleczkę i umieszczasz blisko gardła a następnie połykasz i popijasz szklanką ciepłej wody.
Taką terapię możesz stosować nawet kilka razy dziennie w zależności od potrzeb.

A jak ją zrobić? Otóż bardzo prosto 🙂

Składniki:
– 2/3 łyżek sproszkowanej kurkumy
– 2/3 szczypty czarnego pieprzu (wzmaga działanie kurkumy)
– 1/2 szklanki wody

Do wrzącej wody dodajemy kurkumę i pieprz i gotujemy ok. 8 minut od czasu do czasu mieszając aby przyprawy się nie przypaliły. Po określonym czasie powinniśmy uzyskać dość gęstą konsystencję.
Jeśli z jednak pasta jest zbyt gesta dodaj odrobinę wody, jeśli z kolei zbyt rzadka dodaj kurkumy.

Na zdrowie!

Z radością w sercu,
Daga

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Starszy
Nowy
Inline Feedbacks
View all comments